Republika Srbija
Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu

Uvodna reč

Sl16
Dobro došli na internet prezentaciju Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu od 1.1.2014. godine vrši javnotužilačku funkciju za beogradske opštine Voždovac, Rakovica, Čukarica i Grocka dok je u ranijem periodu Drugo osnovno javno tužilaštvo imalo nešto drugačiju mesnu nadležnost.

Svi zaposleni u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu koriste sve raspoložive kapacitete i ulažu maksimalan trud da svoj posao obavljaju stručno, savesno i ažurno, na koji način će nastaviti da postupaju i u buduće.

Ova internet prezentacija postavljena je u želji da se građanima učine dostupnim korisne informacije o samom tužilaštvu, o našoj organizaciji, o njihovim pravima i osnovnim institutima, o kretanju predmeta i slično, kao i da se omogući praćenje aktuelnosti u našem radu.

Izrada internet prezentacije će pored toga učiniti korak dalje u transparentnosti rada tužilaštva što je u skladu sa Komunikacionom strategijom tužilaštva koju je usvojilo Državno veće tužilaca 26.januara 2015.godine, nakon čega je Drugo tužilaštvo uradilo svoj komunikacioni protokol i odredilo osobu koja je ovlašćena za odnose sa medijima.

Pozivamo Vas da svoja zapažanja o našem radu podelite sa nama, kako bismo uočili nedostatke i bili još bolji u svom radu.

 

S poštovanjem,

Javni tužilac
Nebojša Popović

Aktuelnosti

Притвор

Drugo osnovno javno tužilaštvo je nakon saslušanja osumnjičenog N.G. zbog krivično ...

Још ефикасније борба против насиља у породици

Drugo osnovno javno tužilaštvo u cilju još efikasnije borbe protiv nasilja u porod ...

ДРУГО ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО УСПЕШНО ОКОНЦАЛО РАД У 2016. ГОДИНИ

Drugo osnovno javno tužilaštvo, po poslednjim podacima, ima ukupno 87 zaposlenih ...

TУЖИЛАШТВО ТРАЖИ ПРИТВОР ЗА НАСИЛНИКА

Drugo osnovno javno tužilaštvo, nakon saslušanja A.M. osumnjičenog za nasilje prema ...